Öppettider

Tisdag till Fredag 12:00 - 18:00
Lördag 10:30 - 14:30

Laura & Otto
Västra Storgatan 41
646 35 Gnesta
T: 0703 12 64 41
E: info@lauraotto.se

tisdag 30 oktober 2012

Dagens recept i en form från Miljögården

Hejsan!

Idag kommer ett nytt jättegott recept som du kan göra i de fina gratängformerna från Miljögården.
Antingen gör du flera små eller en stor.
Flera fina modeller och färger att välja på från 69:-





Aubergine- och pastalåda med chorizo

Gratänger, som denna med pasta, aubergine och chorizo, passar utmärkt på hösten då vardagens rutiner gör att mindre tid kan ägnas matlagningen. Eftersom de oftast sköter sig själva i ugnen får du får tid för annat. Att de dessutom mättar bra och är värmande är extra plus när höstmörkret och kylan känns utanför fönstret.



Ingredienser:


1 aubergine
125 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 tsk oregano
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g kvarg (1 %)
800 g körsbärstomater på burk
500 g grillade paprikor
200 g färska lasagneplattor
160 g skivad chorizo

Till servering:
100 g råkostsallad

Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°C.

Skär auberginen och mozzarellan i ca 1/2 cm tjocka skivor.
Skala och hacka vitlöken. Stek vitlöken i hälften av olivoljan i en stor stekpanna. Tillsätt oregano, tomatpuré och vatten. Låt koka ihop ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Rör ner kvargen.
Stek aubergineskivorna på båda sidor i resten av oljan. Tillsätt körsbärstomaterna och koka ca 5 minuter.
Skär den avrunna paprikan i bitar. Varva lasagneplattor, tomat- och aubergineröra, kvargröra, chorizo och paprikabitar i en smord, ugnssäker form, ca 20 x 30 cm (för 4 port). Avsluta med ett lager kvargröra och toppa med mozzarellan.
Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera med salladen.

För alla:
Läs noga ingrediensförteckningen på chorizon.
Gör glutenfri: Använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: Använd laktosfri kvarg och byt ut mozzarellan mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja) och uteslut mozzarellan.
Gör äggfri: Använd äggfria lasagneplattor.

Receptet har jag hittat på Ica.se

Idag kom en leverans från Västergården med deras fina glögg i tre smaker.
Fina burkar med russin och mandel, julservetter och ett härligt the i fina påsar.
Kom in så gör vi ett kit som passar dig!
Bra gå-bort present eller om ni ska ge bort presenter i ert företag eller förening.


Ha en fortsatt fin dag!

Kram Pia

1 kommentar:

  1. Really Good tips and advises you have just shared. Thank you so much for taking the time to share such a piece of nice information. Looking forward for more views and ideas, Keep up the good work! Exklusiv inredning .

    SvaraRadera