Hejsan!
Vilken blåsig men vacker helg vi har haft!Idag tänkte jag tips om en jättegod soppa som jag hittade i Ica buffé!
Passar jättebra i de härliga soppkopparna från Gerbera! Pris: 179:-/st
Kräft- och hummersoppa med taleggio
En underbart krämig, smakrik och värmande soppa på kräftstjärtar, hummerfond, vitt vin, schalottenlök och konjak kan inte bli annat än omtyckt.
Att en bit av osten taleggio dyker upp som en överraskning i botten av koppen gör rätten till en given succé.
Ingredienser
40 kräftstjärtar (40 st motsvarar ca 100 g)
1 schalottenlök
1 msk tomatpuré
2 msk konjak
2 msk konc hummerfond
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
2 dl mjölk (3 %)
1 msk majsstärkelse (Maizena)
100 g taleggio-ost (italiensk kittost)
ev timjan till garnering
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Så här gör du:
Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut.
Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter.
Rör ihop mjölk och majsstärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Skär osten i 6 bitar (för 6 port). Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast. Garnera ev med en timjankvist.
För alla:
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri grädde och ersätt taleggio med t ex laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt taleggio med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Detta kanske kan vara något för veckan eller helgen? Har du middag på gång för vänner?
Ha nu en fortsatt fin dag!
Glöm inte att tipsa era vänner om vår facebooksida samt vår webbutik: www.lauraotto.se
Vill man inte handla på nätet så går det bra att kontakta mig per email eller telefon:
info@lauraotto.se eller 0703-12 64 41
Öppet imån igen från 12-18
Lördag 11-15
Kram Pia
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar